وي با اشاره به اينکه عمليات مرمت و احياي بازار تاريخي کرمانشاه از سال 1380 آغاز شده و تا کنون ادامه دارد اظهار داشت:تا کنون 75 درصد از عمليات مرمت و احياي اين بازار انجام شده است.
بابا خاني تصريح کرد:بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته عمليات مرمت واحياي بازار تاريخي کرمانشاه تا پايان سال جار ي به اتمام خواهد رسيد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: به منظور مرمت بازسازي بازارهاي سنتي استان کرمانشاه، چهار ميليارد و 712 ميليون ريال اختصاص يافته است که از اين ميان يک ميليارد و 250 ميليون ريال اعتبار به مرمت راسته بازار علاف خانه تعلق گرفته است.
لازم به ذکر است؛ بازار قديمي شهر کرمانشاه معروف به بازار علاف خانه داراي قدمتي بيش از يک صد و پنجاه سال است. اين بازار هنوز پويايي خود را حفظ کرده و نقش مهمي در اقتصاد اين شهر و شهرهاي همجوار آن دارد.
بر اساس اين گزارش ، در گذشته هاي نه چندان دور به غير از داد و ستد، بخشي از فعاليت هاي توليدي نيز در همين بازار انجام مي گرفت. با گذشت زمان از تعداد توليد کنندگان که بيشتر صنعت گر بودند، کاسته شد و در نتيجه سهم توليد در بازار بسيار محدود شد.
از عمده ترين مراکز توليدي مي توان به بازار مسگرها و آهنگرها، زين سازان، راسته صحافان و راسته تفنگ سازان در تيمچه سيد اسماعيل اشاره کرد.
امروزه بخش توليد تنها به بازار آهنگرها، بازار کلوچه پزها و بخش کمي از بازار زرگرها محدود شده است. برخي از راسته هاي بازار با نام اقليت هاي قومي يا مذهبي نظير بازار يهودي ها و يا راسته ترک ها معروف است.
خاطرنشان مي شود؛ در مسير طولاني بازار، سراها و کاروان سراهاي متعددي وجود داشته است که خدماتي را در اختيار مسافرين و بازرگانان قرار مي دادند. از جمله سراهاي بازار کرمانشاه مي توان به سراي کاشاني، سراي حکيم الدوله، سراي نور، سراي اصفهاني ها، سراي وکيل الدوله، سراي خرما فروش ها، سراي فراش باشي، سراي عمادالدوله، سراي سنگ تراش ها و سراي رنگ رزها اشاره کرد.
به غير از سراها، ابنيه با ارزش ديگري در مجموعه بازار وجود دارد که از جمله آنها مسجد عمادالدوله، مسجد و حمام حاج شهباز خان است.
116
انتهای پیام/